Hoe creëert u een cottage interieur voor uw woonkamer?

Veel mensen dromen van een cottage interieur in hun woonkamer. Een cottage interieur laat zich niet meteen beschrijven in een specifieke stijl met vaste kenmerken. Het gaat meer over een bepaalde sfeer van authenticiteit en landelijkheid. Deze sfeer wordt gecreëerd door het selecteren van de juiste materialen, kleuren en vormgeving. Een cottage interieur mag ook niet vervallen in flets en flauw. Daarom adviseren de ervaren interieurarchitecten van Heritage Interiors steeds om een fel accent te voorzien. Dit opvallend kenmerk kan in de raamdecoratie, de bemeubeling of een andere interieurelement zitten. Ontdek hier enkele realisaties van Heritage Interiors.

Het hoeft niet te verwonderen dat steeds meer mensen dromen van een cottage interieur in hun woonkamer. Overdag holt u van de ene vergadering na de andere of hebt u af te rekenen met een overbeladen agenda. Wanneer u dan ’s avonds thuiskomt, dan verlangt u in de eerste plaats naar rust.

Balans en harmonie

Dit gevoel van rust vindt u vooral in een omgeving waar alles in balans en harmonie is met elkaar. We geven hiermee meteen één van de belangrijkste eigenschappen van een cottage interieur. De verschillende interieurelementen worden niet willekeurig bij elkaar geplaatst. Elk element draagt zijn steentje bij tot het creëren van een evenwicht, waarbij u het gevoel krijgt dat alles op zijn natuurlijke plaats zit.

Landelijke vormgeving

Een cottage interieur verwijst naar een typische landelijke interieurvormgeving. Naast de landelijke kleuren in de bemeubeling en eventuele accessoires zien we ook veel natuurlijke materialen terugkomen. Denk daarbij aan een prachtige eikenhouten vloer. Ambachtelijk vakmanschap is hierbij cruciaal.

Alleen wanneer u de kwaliteitslat voor afwerking en bemeubeling voldoende hoog legt, bekomt u een tijdloos interieur dat nooit gedateerd geraakt. Een hedendaags cottage interieur moet op elk moment fris en eigentijds ogen. Tijdloze elegantie, zeg maar.

Pit in cottage interieur

Uiteraard mag in een cottage interieur ook wat pit zitten. Hiervoor wordt meestal één welbepaald element uitgewerkt in een opvallende kleur of vormgeving. Welk element dit is, wordt bepaald in nauwe samenspraak met u als opdrachtgever. Een interieur in cottagestijl is vooral een persoonlijk interieur, waarbij uw woondromen worden vertaald naar de juiste harmonie.

Wilt u ’s avonds thuiskomen in een cottage interieur in uw woonkamer? Ontdek hier enkele van de interieurrealisaties van Heritage Interiors.

Maak vandaag nog uw afspraak in onze showroom in Schoten.