Hoe creëert u een tijdloos modern interieur?

Een tijdloos modern interieur mag u niet beschouwen als een vastomlijnde interieurstijl. Een exclusief tijdloos modern interieur  is een interieur dat volledig in evenwicht is. Wanneer u ’s avonds na een drukke werkdag thuiskomt, wordt u meteen overvallen door een gevoel van rust en harmonie. Een tijdloos modern interieur bevat daarom vooral authentieke en natuurlijke materialen, kleuren en vormen.

In tegenstelling tot een strak modern interieur – wat eerder onpersoonlijk is – hangt een tijdloos modern interieur onlosmakelijk samen met iemands persoonlijke verzuchtingen. Waar u tot rust komt, is heel persoonlijk.

Een tijdloos modern interieur laat zich dan ook best omschrijven door een bepaalde sfeer, een specifiek gevoel. Deze sfeer geeft u een gevoel van ‘thuiskomen’, waarbij u de gejaagdheid van het dagelijkse leven achterlaat.

Onderlinge samenhang

De kracht van een tijdloos modern interieur zit in het evenwicht en de onderlinge samenhang van de dingen. Elk meubel in het interieur – losstaand of ingebouwd – draagt bij aan deze harmonie. Qua kleurgebruik zie je vooral aardse pasteltinten opduiken, hier en daar afgewisseld met een felle accentkleur. Tijdloos modern staan zeker niet gelijk met flets en flauw.

Dat geldt ook voor het materiaalgebruik van de meubels. Eén of enkele meubelstukken mogen gerust uit de ban springen, op voorwaarde dat de natuurlijke uitstraling van het geheel maar gerespecteerd blijft.

Een tijdloos modern meubel is nooit gedateerd. Dit vereist kwaliteit en vrijwel altijd ambachtelijk vakmanschap. Tijdloze moderne meubels zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals volle eik. Deze stralen een grote authenticiteit en natuurlijke kracht uit, waardoor ze nooit als verouderd ogen. Dit gegeven wordt doorgetrokken naar het volledige interieur.

Perfect voor een eikenhouten bijgebouw

Wanneer u op Heritage Interiors vertrouwt om een interieur tijdloos modern vorm te geven, dan kijkt u best even naar de eikenhouten bijgebouwen van onze zusterfirma Heritage Buildings. Het gevoel van authenticiteit en natuurlijke uitstraling dat je in onze eikenhouten bijgebouwen vindt, trekken we door naar onze interieurs. Dat kan zowel in een eikenhouten bijgebouw zelf zijn, maar ook in een herenhuis, villa of luxeappartement.

Droomt u van een tijdloos modern interieur? Laat het waarmaken door de interieurarchitecten van Heritage Interiors. Bekijk hier enkele van onze realisaties.

Maak vandaag nog uw afspraak in onze showroom in Schoten.