Hoe draagt smeedwerk bij tot de authentieke bouwstijl van eikenhouten bijgebouwen?

Eikenhouten bijgebouwen worden gekenmerkt door authenticiteit en een natuurlijke uitstraling. De ruwheid van de materialen geeft eikenhouten bijgebouwen een soort van natuurlijke rust en harmonie. Het spreekt voor zich dat u in een eikenhouten bijgebouw geen ramen in pvc of een veranda in aluminium plaatst. Tegenwoordig wordt meestal gekozen voor modern smeedwerk, designsmeedwerk zeg maar.

Een eikenhouten bijgebouw dat is afgewerkt met smeedwerk, is het absolute neusje van de zalm. Het vakmanschap dat nodig is om de eikenhouten constructie met z’n eeuwenoude pen-en-gatverbindingen te creëren, is ook nodig om authentiek smeedwerk tot een prachtig eindresultaat te brengen. In beide gevallen kiest u voor een natuurlijk en uiterst duurzaam materiaal.

Smeedwerk met zwarte afwerking

Wanneer we kijken naar recente eikenhouten bijgebouwen, dan zit strak smeedwerk met een zwarte afwerking sterk in de lift. We spreken dus niet over bombastische smeedcreaties met veel frulletjes en franjes, wel over prachtige oranjerieën en raamwerk met strakke smeedijzeren profielen. Smeedwerk heeft het grote voordeel dat het bijzonder sterk is. Op deze manier haalt u een overvloed aan natuurlijk buitenlicht naar binnen.

Uniek karakter aan de buitenzijde

Met smeedijzer legt u op een prachtige manier de link tussen binnen en buiten. De smeedijzeren ramen of een smeedijzeren oranjerie geeft een eikenhouten bijgebouw allereerst aan de buitenzijde een uniek karakter. De uitstraling van smeedijzer past perfect in een natuurlijke omgeving.

Authentieke uitstraling binnen

Wanneer u het eikenhouten bijgebouw binnenstapt, blijft u genieten van de gezellige uitstraling van smeedijzer. De zwarte afwerking sluit naadloos aan bij de Engelse cottagestijl of de tijdloos moderne interieurstijl die perfect in onze eikenhouten bijgebouwen past.

Wist u trouwens dat we een prachtige maatkast kunnen maken met ingewerkte grepen waarbij de fronten via speciale schildertechnieken zijn afgewerkt alsof het authentiek smeedwerk is? Ontdek het met uw eigen ogen in onze showroom in Schoten.

Droomt u van een eikenhouten bijgebouw met prachtig smeedwerk aan de buitenzijde en in het interieur? Schenk het vertrouwen aan de zusterfirma’s Heritage Buildings en Heritage Interiors. Ontdek hier enkele van onze interieurrealisaties.

Maak vandaag nog uw afspraak in onze showroom in Schoten.