Uw woonkamer landelijk inrichten doet u zo.

Uw woonkamer landelijk inrichten. Het ziet er meestal eenvoudig uit, maar gemakkelijk is het niet. Omdat alles van nature op zijn plaats lijkt te staan, krijgt u al snel het gevoel van ‘dat kan ik ook’. Het vraagt evenwel heel wat vakmanschap en kennis van interieurvormgeving om een woonkamer op een eigentijdse manier landelijk in te richten. Alles zit in het onderlinge evenwicht tussen de verschillende materialen en de bemeubeling. Een landelijk ingerichte woonkamer laat u vele decennia genieten van de rust en de authenticiteit waarnaar u zo sterk verlangt.

Sommige mensen hebben een voorkeur voor een strak en modern interieur. Hier is uiteraard totaal niets mis mee. Anderen dromen er dan weer van om hun woonkamer landelijk in te richten. In dit laatste geval verlangen mensen naar een plek waar ze ’s avonds of tijdens het weekend – na een drukke werkdag en werkweek – heerlijk tot rust komen.

Alles in harmonie

U komt het best tot rust in een omgeving waar alles in harmonie is met elkaar. Dit evenwicht is het belangrijkste kenmerk van een landelijk interieur. Dit evenwicht ontstaat door het zorgvuldig samenbrengen van de juiste kleuren – met hoofdzakelijk pasteltinten – en  natuurlijke materialen. Denk daarbij aan materialen zoals eik, smeedijzer,…

Zorgvuldige selectie

We spreken hier dus niet over een vaste set van stijlregels, wel van een bepaalde tijdloze en rustgevende ‘feel good’-sfeer die met het interieur wordt gecreëerd. Deze sfeer ontstaat en groeit door een zorgvuldige selectie van losse meubels en vakmanschap voor geïntegreerde meubels op maat, aangevuld met de juiste vloerbekleding, raamdecoratie, vaste verlichting,….

De totaalbeleving telt

Omdat bij een landelijk interieur het totaalplaatje telt, is het belangrijk dat elk interieurelement bijdraagt tot dit evenwicht. Dit betekent totaal niet dat een landelijk ingerichte woonkamer vlak en oppervlakkig moet zijn. De harmonie wordt juist versterkt wanneer één element – een meubel bijvoorbeeld – in een afwijkende vorm of fellere kleur wordt ingericht.

Vertrekken van uw verhaal

Het landelijk inrichten van een woonkamer vertrouwt u best toe aan ervaren interieurarchitecten. Zij vertrekken van uw persoonlijk verhaal én vertalen dit naar de gewenste harmonie en authenticiteit. Bovendien bekomt u dan een tijdloos eindresultaat waarvan u vele decennia kunt genieten.

Wilt u ’s avonds thuiskomen in een cottage interieur in uw woonkamer? Ontdek hier enkele van de interieurrealisaties van Heritage Interiors.

Maak vandaag nog uw afspraak in onze showroom in Schoten.